Tipsa om nyhet!

har namnsdag

Tipsa oss!

Skriv själv!

Bildförsäljning

Copyright

Annonsera

Samarbeten

Om oss

Kontakt

INNEHÅLL

Lokaltidningen
Östernärkebladet
- Startsida -

Nyhetsnotiser

Lokalnyheter

Reportage

Läsartips

Läst & Länkat

Trafikinfo

Arrangemang

Föreningsnytt

Kyrkoaktuellt

Företagsnyheter

Vindkraft

Samhällsinfo

Områdesnämnd

Debatt

Upp till 18

Turism & Fritid

Kultur & Nöje

Idrott & Hälsa

Resultatbörs

Kåserier

Krönikor

Insändare

Surftips

Veckans bild

KalenderAnvändarnamn:


Lösenord:
Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

PRO-mästerskap i Boule

Stora Mellösa PRO hade två lag med i finalen.

En lokal fajt utspelades på boulebanan i Karlslund. En av semifinalerna spelades mellan Stora Mellösas lag 1 och 2.

Segrare blev lag 2 innehållande Inger Andersson, Kerstin och Jan Lindberg. I finalen blev det en knapp seger för Baronbackarna.

Både Baronbackarna och Stora Mellösa lag 2 får spela DM i Karlslund den 20 augusti.

Janne Lindberg

Publicerad den 28 juni 2015 kl. 20:29

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Vinnande laget
Foto: Ingvar Gustavsson

Förbrödring av Mellösa lagen
Foto: Jan Lindberg

Föreningsnytt från SPF Östernärke

Hjälmarrundtur

Den 16 juni begav sig mellan 40 och 50 SPF-seniorer ut på böljan den blå med kaptenen Norén vid spakarna på båten Liden.

Det var en trygg och trivsam färd i strålande försommarväder. Turen gick från Åsby brygga till Katrinelund och sedan vidare mot Grundholmarna, Valön och landstigning vid norra bryggan på Vinön för de som ville känna fast mark under fötterna.

Under resan serverades kaffe och smörgås och annat om så önskades. En skön dag i sommarkänsla och gemenskap. Vi ser fram mot utflykten till Vinön den 8 juli (OBS nytt datum).

Anmäl senast 6 juli till Elisabeth, 070-4357429 eller Ann-Britt 019-445511

Per Fröberg

Publicerad den 22 juni 2015 kl. 23:10

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från Samverkarna i Östernärke

Trevlig sommar önskar Samverkarna

Nu är det snart sommar och även Samverkarna gör ett uppehåll men återkommer i höst. En del planering kommer fortgå även under sommaren.

En sak som ligger i pipeline är kommande LEADER-period och fr o m i år tillhör Östernärke Leader Mellansjölandet. Samverkarna hoppas kunna bjuda in medlemsföreningar och även intresserade företag till ett möte där Mellansjölandets verksamhetsledare berättar om verksamheten och framtiden.

Samverkarna kommer under fortsättningen av året fortsätta fokusera på att utveckla näringslivet i Östernärke. I detta arbete ingår att hjälpa medlemsföretagen med informationsspridning och nätverkande. Hantverksfrukostarna är exempel på en sådan nätverksaktivitet.

Samverkarna själva ska inte driva verksamheter utan bara vara en kraft som kan hjälpa verksamheter igång. Därför är det viktigt att vi är så många medlemmar som möjligt - både företag och föreningar - som kan hjälpas åt att tillsammans utveckla nya aktiviteter och driva nya verksamheter.

Segersjödagarna är t ex ett bra tillfälle att visa upp sig på. Matresan senare i höst är ett annat, nytt sätt att synas. Det kommande LEADER-programmet är dessutom ett bra sätt för alla föreningar att få hjälp med att finansiera projekt.

Ett projekt av mer social karaktär har tillkommit efter propåer från en av våra medlemsföreningar och därför jobbar vi nu med att skapa oss en bild av hur stort intresset är och hur förutsättningarna ser ut när det gäller att bygga nya seniorboenden. Tillsammans med samtliga fyra pensionärsorganisationer i Östernärke jobbar vi med en enkätundersökning som vi hoppas kunna gå ut med i höst.


Med önskan om en trevlig sommar till alla i Östernärke!

Bengt Bronner

Publicerad den 10 juni 2015 kl. 09:22

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

PRO på resa mot okända mål

Tisdagen den 2 juni var det dags för PRO Asker-Lännäs att ha sin traditionella hemliga resa.

En buss med 46 resglada PRO:are lämnade Odenhallen klockan 7.40 och åkte västerut. Efter att ha hämtat några personer vid Askers kyrka styrde vi kosan nordvästut mot Örebro.

Där hamnade vi så småningom på Berglundagatan och Örebro Truckstop. Här finner man allt för tunga fordon som drivmedel, bistro, nattparkering och sovplats, besiktning och mycket annat. Marknadschefen Lars-Inge Segerholm hoppade in i bussen för en presentationsrunda.

Sen bar det av västerut. Efter en paus med kaffe och smörgås vid rastplats Villingsberg så styrde vi kosan västerut igen och landade i Karlskoga och Nobelmuséet.

Där blev vi guidade av Alfred Nobel själv, suveränt gestaltad av Peter Sundh. Han föreläste medryckande om sitt liv i stora drag och guidade oss runt i muséet.

Efter halvannan timme i Nobelmuseet gick bussen och vi hamnade till slut vid Måltidens Hus i Grythyttan. En student tog emot oss och visade oss runt i alla skrymslen och vrår i huset. Efter visningen så åt vi en superb lunchbuffé. Jag kan bara nämna det nybakade brödet med det hemgjorda smöret på. Det var en smaksensation.

Från Grythyttan är det inte långt till Nora och där, vid torget, stod Ove Hoffner och väntade på oss. Han är systerson till deckarförfattarinnan Dagmar Lange alias Maria Lang. Det var meningen att vi, tillsammans med honom, skulle göra en så kallad "mordvandring". Det myckna regnandet satte stopp för det, men vi stannade till vid Maria Lang-statyn där han berättade några anekdoter.

I Nora blev det tid för enskilda cafébesök innan det var dags för hemresa. På hemvägen hade vi en tipstolva av tipspromenadstyp, men Ove Åkesson drog frågorna över högtalarna och vi tippade sittande i sätena. Vann gjorde Tage Larsson tätt följd av Barbro Blomé och Lennart Nyström.

Ungefär klockan 19.00 var vi tillbaka vid Odenhallens parkering. Återigen har Ove Åkesson visat att han är mycket duktig på att anordna intressanta resor.

Lars Eriksson

Publicerad den 9 juni 2015 kl. 16:59

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Nobelmuseet
Foto: Lars Eriksson

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

Resa med m/s Liden

Stora Mellösa och Almby PRO åkte tisdagen den 2 juni med m/s Liden från hamnplan i Örebro via slussen ut på Hjälmaren till Segersjö herrgård.

Under resan dracks det kaffe och åts smörgås och tävlades i en tipstolva som premierades med många priser.

Efter en snygg angöring av bryggan vid Segersjö blev det en promenad upp till herrgården, där värdparet Ann och Robert Montgomery hälsade oss hjärtligt välkomna. Sedan följde en guidning av det ståtliga huset och den under byggnad halvfärdiga kyrkan, vilken beräknas bli klar till nästa sommar.
Vi avslutade den trevliga dagen med en härlig stek med goda tillbehör på församlingshemmet i Lännäs.

Nästa resa blir till Göteborg och Vrångö måndagen den 27 juli där det finns 5 platser kvar för intresserade PRO-are, ring vår reseledare 0707444150 om du vill följa med. Den hemliga resan följer sedan tisdagen den 18 augusti till okändt mål, men den är fullbokad.

Jan Lindberg

Vivianne Eklund

Publicerad den 7 juni 2015 kl. 09:47

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från SMÅ IF

SMÅ IF Nytt nr 2 2015

SMÅ IF Nytt nr 2 2015

Uppå Tå, Heja SMÅ!!
Nu verkar sommaren vara i antågande i Stora Mellösa, även om risken för nattfrost inte är helt över än. Sektionerna för handboll, innebandy och gymnastik har avslutat sina verksamheter för våren och planerar nu för höstsäsongen. Fotbollen rullar nu för fullt på Tingstadsvallen med ett seniorlag och fyra ungdomslag. Gräsklippargruppen kör för högvarv och motionsspåret har fått nytt sågspån.
Inkomster från medlemsavgifter är grundplåten för att vi ska kunna bedriva vår om-fattande verksamhet. Vi saknar dock inbetalning från några ”gamla” medlemmar, varför vi i detta utskick av SMÅ Nytt lämnar ett personligt brev i brevlådan med förhoppning på förnyat medlemskap. Vi hoppas även att joggare, skidåkare, boole- och bocciaspelande pensionärer samt rastande hundägare som alla utnyttjar an-läggningen vill stödja oss.
Du kan läsa mer om sektionernas verksamhet nedan och vilka som är kontaktpersoner. Slå gärna en signal om Du undrar över något.
SMÅ IF önskar alla en trevlig sommar!

Vårmarknad i Stora Mellösa
SMÅ IF arrangerade även i år vårmarknad vid ICA Nära i Stora Mellösa lördagen den 23 Maj. Vädret var med oss. Sune Jansson skötte mikrofonpratet med stor bravur och PRO hjälpte oss att sälja lotter. Tack för hjälpen och tack även till alla marknadsförsäljare, sponsorer och besökare.

SMÅ IF dagen
Den 5 september arrangerar vi för tredje året SMÅ IF dagen kl. 12 – 17. Det blir aktiviteter av olika slag, men vi håller dagen öppen även för loppisförsäljare. Planera dagen redan nu! För mer info ring Ulf på tel. 445392 eller Alf på tel. 445737.

JAG ÄR STOLT LEDARE I SMÅ
Jag tycker vi ska vara stolta över att vi har SMÅ IF och alla ledare som arbetar för att göra det bästa för våra barn-ungdomar och vuxna på orten.
Dessa ledare lägger ner väldigt mycket tid för att det skall finnas något att göra på orten inom SMÅ IF verksamhet.
Det finns många saker som alla kan göra för att utveckla SMÅ IF:s verksamhet ännu bättre. Då tänker nog dom flesta,"hur ska jag hinna det" "jag har inte tid" osv. Jag tror egentligen att ingen av alla våra ledare "har tid", men dom tar sig tid för att det skall finnas bra verksamhet på orten och ser glädje hos alla som tränar hos dessa ledare, där finns drivkraften att "ta sig tid".
Om någon nu tycker att "jag har tid, men jag kan inget om sport osv", så finns det jättemånga uppgifter som behöver göras, utan att kunna idrott. Så ni som vill hjälpa till, hör av er till oss ledare i SMÅ, det finns alltid behov av mer personer som hjälper till.
Gert Malmkvist
Ordförande SMÅ IF Fotboll
gert.malmkvist@telia.com
070-8501463

Rapport från Fotbollen
Vi genomför Fotbollskola 15-17 juni på Tingstadsvallen.
Inbjudan finns på SMÅ IF hemsida: http://www.laget.se/SMAIFFOTBOLL
Nya spelare är välkomna att börja spela: Träningsdagar för lagen är:
F01-05: Måndag och torsdag kl 18.00-19.30.
P02-05: Tisdag och torsdag kl 180.0-19.30, samt söndagar kl 17.00 till 18.30.
P06-07: Onsdag kl 18.00-19.30 samt söndagar kl 16.30-18.00
P08: Onsdagar kl 18.00-19.30
Ändringar kan finnas, se hemsidan.
Kontaktperson Fotboll:
Gert Malmkvist
tel: 070-850 14 63


Rapport från Gymnastiken
Just nu har gymnastiken sommaruppehåll. Vi hälsar alla välkomna tillbaka från vecka 36. Information om höstens pass kommer du hitta på hemsidan och på affischer några veckor innan terminen startar.
Vi är i stort behov av nya instruktörer, både till våra barn- och vuxenpass. Hör gärna av dig om du är intresserad.
Hälsningar Gymnastiksektionen
Kontaktperson Gymnastik:
Frida Sääksjärvi
073-9772256

Rapport från Innebandyn
Verksamheten är avslutad för säsongen och återupptas i mitten av augusti. Vi hälsar alla gamla och nya spelare samt tränare välkomna när vi startar säsongen.
Kontaktperson Innebandy:
Johan Nilsson
070-424 0287

Rapport från Handbollen
SMÅ IF Handboll avslutade säsongen sista helgen i maj med att spela Järnvägen cup i Hallsberg som är en uteturnering. I skrivande stund så pågår matcher i alla åldrar samtidigt på ett 40-tal planer.
Handbollens startar upp igen i augusti då vi anmält 2 pojklag till seriespel (P01-02 samt P03-04).
Även våra flickor födda 2002-2004 är anmälda till seriespel. Forts sid 4
Grupperna flickor och pojkar födda 2005-2007 spelar sammandrag på liten plan även nästa säsong.
Mer kommer att finnas att läsa på handbollens hemsida under sensommaren och innan vi startar upp igen i mitten av augusti.

Hanbollsektionens styrelse önskar alla en skön sommar och ser fram emot en ännu bättre handbollsäsong i augusti.
Mer info finns på vår hemsida www.smaif.se/handboll
Kontaktperson Handboll:
Tobias Sundh 072-5451010
handboll@stmellosa.se

Du som inte är medlem…
Gör slag i saken och stöd vår fina och breda idrottsverksamhet.
Medlemsavgiften inbetalas till SMÅ IF huvudstyrelse på:
Bankgiro: 5713-3654
Avgiften är för ungdom t.o.m. det år man fyller 20 år, 100:-, Vuxen 150:-, och Familj 300:- (två vuxna samt barn som under år 2015 är 20 år eller yngre och boende på samma adress).
Notera namn och födelsenummer på ALLA i familjen, så att huvudstyrelsen kan skicka ut medlemskort.
Du kan meddela kompletterande uppgifter via e-post:
medlem@smaif.se

Du som har spelkort med Svenska Spel
När Du lämnar in Ditt tips på Svenska Spel, så talar Du om att Du supporterar SMÅ IF. Då får vi lite ”provis” på Din insats.

Vill Du hyra klubblokalen på IP?
Kontakta i så fall Ulf på telefon 445392 eller 070-3689294.

Veteranträning.
För ungdomar mellan 25 – 70 år i Tingstadsvallen på lördagar mellan kl. 9 – 10. Inga förkunskaper, bara ett glatt humör behövs.

SMÅ IF:s solpaneler har producerat mer än 6000 kWh sedan starten.

Nästa nummer av SMÅ Nytt utkommer i augusti 2015.

Alf Nilsson

Publicerad den 6 juni 2015 kl. 14:24

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Fler nyheter i denna kategori

2015-06-01 21:35:37 - PUB-kväll för SPF-seniorer Östenärke
2015-06-01 21:13:28 - SPF Månadsmöte maj
2015-05-24 17:32:06 - PRO hade medlemsmöte i det fria.
2015-05-18 10:12:23 - Fotbollskola i Stora Mellösa
2015-05-18 09:57:25 - Vårmarknad i Stora Mellösa
2015-05-14 11:49:43 - Extra årsmöte
2015-05-10 08:38:40 - Månadsmöte med Vårauktion
2015-04-21 08:27:29 - Lämna in dina vårlökar!
2015-04-19 17:26:33 - PRO hade medlemsmöte på Askenäs
2015-04-16 21:01:04 - SPF Seniorerna Östernärke
2015-04-13 07:02:48 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2015-04-09 07:51:52 - Arbetsdag i Askers Hembygdsgård
2015-04-08 12:52:15 - Årsmöte 2015 i Lännäs Hembygdsförening
2015-04-01 01:55:28 - Årsmöte Lännäs Hembygds- och Fornminnesförening
2015-03-28 16:58:26 - Månadsmöte med SPF Seniorerna Östernärke
2015-03-22 16:48:35 - Äggsexa hos PRO
2015-03-21 09:36:26 - SMÅ IF Nytt nr 1 2015
2015-03-16 10:47:36 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2015-03-11 15:49:56 - Framåt för aktivitetshuset Tegelhuset
2015-03-11 15:31:29 - Vårmarknaden tar paus
2015-03-04 16:55:02 - PRO har medlemsmöte med äggsexa
2015-02-24 16:32:34 - PRO hade årsmöte
2015-02-16 16:11:31 - SPF Östernärke har haft årsmöte
2015-02-15 10:35:58 - Ugglorna är i gång
2015-02-14 06:29:35 - Årsmöte PRO Stora Mellösa
2015-02-12 19:31:48 - Årsmöte för Sandvads Sportstugeförening
2015-02-12 16:42:59 - Årsmöte Odensbackens Vägförening
2015-01-20 06:27:58 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2015-01-16 11:31:37 - Vårmarknaden + Nationaldagen = Sant
2015-01-15 17:49:05 - Hallå alla PRO-are!
2015-01-15 10:26:39 - Nyårslunch med SPF Östernärke
2014-12-16 13:04:43 - Månadsmöte i julens tecken
2014-12-16 11:39:26 - Dekorationsgruppen - ny arbetsgrupp på gång
2014-12-16 09:13:52 - EPA-parkering dröjer
2014-12-08 10:43:22 - PRO-are från Stora Mellösa besökte Kumla kyrka 2:a Advent
2014-12-07 16:49:47 - Mannekängsucce vid SPF:s novemberträff

jenneboradio is on Mixlr

Om cookies
Om Östernärkeportalen
Ansvarig utgivare: Bengt Bronner
Information om bildköp
Länka gärna till Östernärkeportalen!


Tips om hemsida utanför Östernärke: surftips@osternarkeportalen.se
Material till artiklar för publicering: artikel@osternarkebladet.se
Allmänna administrativa ärenden: info@osternarkebladet.se
Tips om lokal hemsida: lokalalankar@osternarkebladet.se
Nyhetstips till redaktionen: tips@osternarkebladet.se

Allt material på denna sida skyddas av Lagen om upphovsrätt. Alla rättigheter förbehålles © 2004-2010