Tipsa om nyhet!

har namnsdag

Tipsa oss!

Skriv själv!

Bildförsäljning

Copyright

Annonsera

Samarbeten

Om oss

Kontakt

INNEHÅLL

Lokaltidningen
Östernärkebladet
- Startsida -

Nyhetsnotiser

Lokalnyheter

Reportage

Läsartips

Läst & Länkat

Trafikinfo

Arrangemang

Föreningsnytt

Kyrkoaktuellt

Företagsnyheter

Vindkraft

Samhällsinfo

Områdesnämnd

Debatt

Upp till 18

Turism & Fritid

Kultur & Nöje

Idrott & Hälsa

Resultatbörs

Kåserier

Krönikor

Insändare

Surftips

Veckans bild

KalenderAnvändarnamn:


Lösenord:
Föreningsnytt från SMÅ IF

Streetbasketturnering i Stora Mellösa

Streetbasketturnering i Stora Mellösa

Små If basketsektion inbjuder till streetbasketturnering torsdagen den 30 juni kl. 17.00 på skolgården vid Stora Mellösa skola. Vi spelar 3 mot 3 på en korg. Vuxna och barn spelar tillsammans. Anmälan görs till smaifbasket@gmail.com eller tel.070-9584344 Martin Karlsson

Ulf Schwerin

Publicerad den 19 juni 2016 kl. 10:04

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från SMÅ IF

SMÅ IF Nytt nr 2 2016

SMÅ IF Nytt nr 2 2016

Uppå Tå, Heja SMÅ!!
Ibland kan ju regnet som strilar i skrivande stund vara en välsignelse, framför allt för alla pollenallergier. Men efter regnet kommer förhoppningsvis solsken, till fromma för den färska potatisen och våra fotbollsplaner på Tingstadsvallen.
Vi avser under försommaren att komplettera vår gymanläggning med ytterligare redskapsstationer. Ta tillfället i akt och ge Din kropp en genomkörare!
Våra fotbollslag har fått en bra start under våren. Glädjande är den stora tillströmningen av seniorer, så nu har vi två seniorlag i gång. Besök gärna Tingstadsvallen och heja på alla våra lag. Se matchdagarna på anslagstavlorna.
Den 30 maj välkomnade ortens tre kyrkor, ICA nära och SMÅ IF de 24 nyanlända pojkarna på Solgården med att bjuda på jordgubbar, marängswitss och glass som efterrätt. Vi fick då även tillfälle att presentera våra verksamheter.
Vi gläds, att vi genom SMÅ Nytt har möjlighet att hålla kontakten med våra medlemmar och sponsorer och på så sätt kunna informera om vår omfattande verksamhet.
Du kan läsa mer om sektionernas verksamheter nedan och vilka som är kontaktpersoner. Slå gärna en signal till ledarna om Du undrar över något.
SMÅ IF önskar alla en Trevlig Sommar!

Rapport från Framtidskommittèn
Vårmarknaden arrangerades traditionsenligt den 21 maj i strålande väder. Många besökare och god marknadsstämning borgar för en fortsättning till jul. Vi tackar PRO för en fin insats vid lotteritombolan

Rapport från Fotbollen
Vi genomför fotbollskola för de som är födda 2005 till 2010 på Tingstadsvallen den 20-22 juni. Anmälningsblanketter finns på Tingstadsvallen samt på hemsidan.
Kom och se våra seniorlag som spelar bra fotboll och behöver bra stöd.
Laget har gått vidare i Eksjöcupen, där de ska möta Yxhult.
Kom och titta på våra övriga duktiga lag. Anslag finns uppsatt vid ICA och IP när matcherna genomförs.
Kontaktperson Fotboll:
Gert Malmkvist
tel: 070-850 14 63

Rapport från Gymnastiken
Nu har gymnastikens verksamhet sommarlov. Vi vill gärna se alla motionärer tillbaka på passen från vecka 36. Håll utkik efter information på vår affisch, hemsidan och Facebooksidan.
Men även om passen har uppehåll så finns det ingen anledning att ta uppehåll från träningen. Passa på att njuta av träningen utomhus, promenera, jogga, cykla eller prova utegymmet på IP.
Kontaktperson Gymnastik:
Frida Sääksjärvi
073-9772256

Rapport från Handbollen
I och med Järnvägen Cup, i Hallsberg den 28-29 maj avslutas handbollssäsongen. Vi skulle vilja passa på att tacka alla spelare, ledare, domare och funktionärer för lysande insatser under säsongen och samtidigt passa på att hälsa alla välkomna tillbaka till hösten. För mer information om när vi drar igång igen, besök gärna vår hemsida.
Mer info finns på vår hemsida www.smaif.se/handboll
Kontaktperson Handboll:
Mattias Lang
073-3611537
handboll@stmellosa.se

Rapport från basket
Vi har haft en fantastisk säsong som nyligen avslutades med en match där SMÅ IF Dragons besegrade lagföräldrarna i en otroligt jämn match. Alla spelare ska vara otroligt stolta över sina prestationer under säsongen som gått. I början av terminen lade alla spelare ner mycket tid på att öva grundläggande bollhantering, passningar och skott. Mot slutet av terminen handlade mycket om att utnyttja kunskaperna man förvärvat i faktiska matchsituationer och samarbete och taktik fick större fokus än tidigare. Vi har sett en otrolig utveckling på både individ- och lagnivå. Hela laget håller fast vid grundidén om att vi spelar för att det är roligt.
I höst kommer vi att köra igång en ny säsong där både tjejer och killar är välkomna att komma och prova på att spela basket. Vi hoppas självklart att våra gamla spelare väljer att fortsätta spela, men också att vi får in helt nya spelare. I vårt lag spelar vi för att det är kul. Det kostar ingenting att komma och testa ett par gånger. Vi kommer att börja säsongen utomhus för att sedan träna inne i Stora Mellösa skolas idrottshall när det blir kallare ute.
För er som tycker att det känns tråkigt att vänta en hel sommar på att få spela basket kan vi berätta att SMÅ IF Dragons kommer att organisera en streetbasketturnering i sommar där alla som gillar basket är välkomna. Datumet är inte spikat ännu, men ni kan lita på att det blir en basketfest för alla åldrar med fina priser och skön stämning! Mer information kommer inom kort. Tack alla spelare och föräldrar för ert engagemang!
Mer information finns på vår lagsida: www.laget.se/smaifbasket
Kontaktperson Basket:
Martin Karlsson 070-9584344
smaifbasket@gmail.com

Du som har spelkort med Svenska Spel
När Du lämnar in Ditt tips på Svenska Spel, så talar Du om att Du supporterar SMÅ IF. Då får vi lite provision på Din insats.

Veteranträning.
För ungdomar mellan 25 – 70 år i Tingstadsvallen i Mellösa på lördagar mellan kl. 9 – 10. Inga förkunskaper, bara ett glatt humör behövs.

Rapport från Innebandyn
SMÅ IF-Innebandy F0 1-05
Våra två äldsta flicklag avslutade säsongen med att spela Katrineholmscupen, en av Sveriges största turneringar.
F 03-05 spelade i en tuff grupp och mötte många bra lag. Under cupens gång så upplevde alla runt laget en stor utveckling. Några av tjejerna gjorde sina första matcher någonsin. Samtliga kämpade bra och det var en bra stämning i gruppen.
F 01-03 gjorde också en enastående arbetsinsats och fick även med sig resultaten. Match efter match vanns och till slut stod man i final mot ett av Sveriges bästa lag, Vallentuna, knapp förlust med 1-2.
Än mer imponerande blir insatsen om man tänker på att de andra lagen till största delen bestod av äldre och mer rutinerade spelare. Fantastisk prestation av tjejer som inte spelat innebandy mer än två säsonger.

Kontaktperson Innebandy:
Johan Nilsson
070-424 0287
Vill Du hyra klubblokalen på IP?
Kontakta i så fall Ulf på telefon 445392 eller 070-3689294.

Du som inte är medlem…
Gör slag i saken och stöd vår fina och breda idrottsverksamhet.
Medlemsavgiften inbetalas till SMÅ IF huvudstyrelse på:
Bankgiro: 5713-3654
Avgiften är för ungdom t.o.m. det år man fyller 20 år, 100:-, Vuxen 150:-, och Familj 300:- (två vuxna samt barn som under år 2016 är 20 år eller yngre och boende på samma adress).
Notera namn och födelsenummer på ALLA i familjen, så att huvudstyrelsen kan skicka ut medlemskort.
Du kan meddela kompletterande uppgifter via e-post:
medlem@smaif.se

Solenergi - Grön el
Sedan starten den 17 oktober 2014 när SMÅ IF:s solcellspaneler kopplades in har det producerats mer än 22 000 kWh.

Nästa nummer av SMÅ Nytt utkommer i augusti 2016.

Alf Nilsson

Publicerad den 16 juni 2016 kl. 08:58

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från SMÅ IF

Veteranmotion med SMÅ IF

SMÅ IF inbjuder pojkar mellan 15-70 år till trivsamma lördagsförmiddagar kockan 9-10 på Tingstadsvallen i Stora Mellösa.

Vi böjer på knäna, lirar lite fotboll och gaggar över en kopp kaffe. Inga förkunskaper behövs, men ett glatt humör kan vara bra att ha med i träningstrunken.

Ulf Schwerin

Publicerad den 25 maj 2016 kl. 11:26

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

Medlemsmöte i det fria

Torsdagen den 19 maj, klockan 13.00, hade PRO Asker-Lännäs medlemsmöte i Sportstugan och dess omgivning i Sandvad.

Ett 40-tal medlemmar hade samlats. Kanske hade fler dykt upp om inte väderläget varit något osäkert.

Mötet började med en tipspromenad som testade vår allmänbildning med 12 frågor i diverse ämnen. Vann gjorde Tage Larsson.

Eftersom mötet hölls en aning "mitt i maten", så att säga, så var det extra gott med grillad korv med bröd när vi kom tillbaka. Härdis och Marianne skötte grillen med den äran.

Två av medlemmarna kom till mötet på sina elcyklar. Så efter korven blev det demonstration. Några provade också att åka en runda på elcykel.

Efter detta blev det fika ur medhavda kaffekorgar, och efter prisutdelningen och lotteridragningen så avslutades det egentliga mötet. Vissa stannade kvar för att mingla och njuta av omgivningarna.

Vad står vidare på programmet? Jo
Tisdagen den 16 augusti har föreningen sin traditionella hemliga resa
Torsdagen den 18 augusti blir det medlemsmöte i Sportstugan, Sandvad. Trafikdag med tipspromenad, korvgrillning och tävlingar. Kaffe finns att köpa.

Lars Eriksson

Publicerad den 24 maj 2016 kl. 12:33

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Marianne och Peter
Foto: Lars Eriksson

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

Stora Mellösa PRO for västerut

PRO Stora Mellösa genomförde 15-17 Maj sin årliga långresa i år till Norge och Danmark.

Vi började i Silleruds gamla stationshus där vi intog vår första måltid. Orginellt med platsen var att det stod uppställt en utrangerad sovvagn från SJ, som vi besökte och fick använda vagnens toaletter i.

Därefter passerade vi gränsen vid Örje som nu äntligen skall få bättre vägar, stora byggen pågår och skall vara genomfört hösten 2016-2017, inte en dag för tidigt. Dagens andra mål var Kontikimuseet, som var en upplevelse att se originalflottarna av Kontiki och Ran i naturliga storlekar.

Ombordstigningen på m.s. "Pearl Seaway" gick utan problem alla hade med sig passen så alla kom med. Vi intog sedan en god middag och handlade på Tax Free. Kvällen avslutades med lite dans och god samvaro.

Dag nr. 2 startade med en god frukost och sedan åkte vi på en 2 timmars guidning i Köpenhamn, där vi bl.a. fick se den lille havsfruen och Amalienborg, där drottningfamiljen bor.

Hälften av gruppen stannade kvar på staden och gick på ströget, den andra delen åkte ner till fartyget. Eftersom vi beställt mat till första sittningen och inte fick den blev vi extra bjudna på vin, kaffe och kaka kl 18.00 i nattklubben.

Klockan 20.30 fick vi äta buffén. Där fanns allt, så jag såg ingen som gick hungrig därifrån. Avslutning på kvällen blev några danser, men dock inte så sent som första kvällen. Frukost avnjöts på morgonen 17:e Maj och redan på båten dök det upp både stora och små personer med nationaldräkter.

När vi kom iland i Oslo lastade vi våra väskor i bussen och promenerade upp till början av Karl Johan, där vi fick se ett riktigt skådespel med 1000-tals barn, flaggparader och orkestrar som spelade. Alla barnen marcherade sedan fram till slottet där kungafamiljen stod och vinkade.

Vi gick tillbaka till bussen och började vår återfärd till Sverige. Ett kort stopp blev det i Töcksfors och avslutningen blev hos Rasta i Väse där de flesta åt fläsk med bruna bönor eller löksås.

Nästa års långresa blir troligen till Estland och trädgårdsmässan i Türi med övernattning i Tallin.

Janne Lindberg

Publicerad den 18 maj 2016 kl. 12:15

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Uppmarchen till Karl Johan i Oslo
Foto: Jan Lindberg

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från SMÅ IF

Vårmarknad-Loppis i Stora Mellösa

Nu på lördag den 21/5 arrangerar SMÅ IF i sedvanlig ordning vårmarknad-loppis vid ICA nära kl. 10-14.

Som vanligt blir det försäljning i och utanför röda ladan.

Vill Du deltaga som försäljare, kontakta då Alf på telefon 445737 eller Ulf på telefon 445392.

Ulf Schwerin

Publicerad den 17 maj 2016 kl. 08:42

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Fler nyheter i denna kategori

2016-05-16 09:08:38 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-05-11 12:20:34 - Veteranträning med SMÅ IF
2016-04-27 18:08:23 - PRO:s medlemsmöte april.
2016-04-27 08:18:29 - SMÅ IF firar Valborg
2016-04-16 20:01:25 - Snart drar årets mete igång!
2016-04-11 16:00:39 - Försenad påskfest PRO Stora Mellösa
2016-04-06 19:00:14 - PRO-expedition
2016-03-22 18:12:35 - Årsmöte SMÅ IF
2016-03-20 17:37:13 - Äggsexa hos PRO
2016-03-13 14:38:08 - SMÅ IF Nytt nr 1 2016
2016-03-13 10:05:01 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-03-07 10:54:23 - Påminnelse från PRO
2016-02-21 16:34:43 - PRO hade årsmöte
2016-02-15 14:33:32 - Årsmöte med PRO Stora Mellösa
2016-02-05 11:16:50 - Årsmöte för Sandvads Sportstugeförening
2016-01-16 09:32:35 - Start för vårens pass i Asker
2016-01-14 17:16:49 - Sjung allsång med PRO!
2016-01-12 16:21:46 - Nyårslunch med SPF
2016-01-12 09:45:58 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-01-11 12:49:02 - PRO-vetarna
2016-01-11 11:01:25 - Skidspår i Stora Mellösa
2015-12-16 15:03:10 - Månadsmöte med PRO Stora Mellösa
2015-12-15 16:55:10 - Lucior och julbord hos PRO
2015-12-10 18:22:48 - Projekt Tegelhuset fortsätter 2016
2015-11-25 09:55:34 - Julgran på torget!
2015-11-25 09:41:02 - Östernärkes Julmarknad
2015-11-22 21:45:29 - SMÅ IF Nytt nr 4
2015-11-17 16:51:55 - November månads medlemsmöte hos PRO
2015-11-16 11:00:23 - Budgetmöte med underhållning PRO
2015-11-15 17:45:27 - Sista tipspromendaden i Sportstugan för i år
2015-10-28 15:23:56 - Resultat Tipspromenad 25/10
2015-10-27 16:00:28 - PRO samorganisations höstmöte
2015-10-19 20:05:01 - Resultat Tipspromenad Sportstugan söndag 18 oktober
2015-10-18 17:02:46 - Om medlemsmötet i Kilsmo 15 oktober
2015-10-16 18:37:24 - Månadsmöte med höstlunch och författarmöte
2015-10-15 07:53:31 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa

jenneboradio is on Mixlr

Om cookies
Om Östernärkeportalen
Ansvarig utgivare: Bengt Bronner
Information om bildköp
Länka gärna till Östernärkeportalen!


Tips om hemsida utanför Östernärke: surftips@osternarkeportalen.se
Material till artiklar för publicering: artikel@osternarkebladet.se
Allmänna administrativa ärenden: info@osternarkebladet.se
Tips om lokal hemsida: lokalalankar@osternarkebladet.se
Nyhetstips till redaktionen: tips@osternarkebladet.se

Allt material på denna sida skyddas av Lagen om upphovsrätt. Alla rättigheter förbehålles © 2004-2010