Tipsa om nyhet!

har namnsdag

Tipsa oss!

Skriv själv!

Bildförsäljning

Copyright

Annonsera

Samarbeten

Om oss

Kontakt

INNEHÅLL

Lokaltidningen
Östernärkebladet
- Startsida -

Nyhetsnotiser

Lokalnyheter

Reportage

Läsartips

Läst & Länkat

Trafikinfo

Arrangemang

Föreningsnytt

Kyrkoaktuellt

Företagsnyheter

Vindkraft

Samhällsinfo

Områdesnämnd

Debatt

Upp till 18

Turism & Fritid

Kultur & Nöje

Idrott & Hälsa

Resultatbörs

Kåserier

Krönikor

Insändare

Surftips

Veckans bild

KalenderAnvändarnamn:


Lösenord:
Föreningsnytt från SMÅ IF

Julmarknad i Stora Mellösa

Nu på lördag den 3/12 arrangerar SMÅ IF traditionsenligt julmarknad vid ICA nära i Stora Mellösa mellan kl. 10 - 14.

Vill Du deltaga som försäljare, är Du välkommen att ringa Alf på telefon 019- 44 57 37 eller Ulf på telefon 019-44 53 92.

Ulf Schwerin

Publicerad den 29 november 2016 kl. 08:27

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

Månadsmöte PRO Stora Mellösa

Den 11 november hälsade ordförande välkommen till månadsmöte med 61 medlemmar och underhållning med Trivselsångarna med operettrepertoar.

Bland skrivelserna meddelas att PRO vill att PPM slopas och att systemet avskaffas och avgifterna istället förs över till inkomstpensionen.
Audilogiska kliniken inbjuder till gratis hörselinformation efter tidsbeställning den 24/11, 1 och 7/12.
Vi rekommenderas att lyssna på Länsradions musikbaserade program på 95,3.

Birgitta Johansson informerar från senaste möte med KPR. Man har gjort en utvärdering av Seniorfestivalen, där 102 utställare deltog. En dag på ett vårdboende kostar 1 763 kr. Birgitta påminner om att valberedningen börjat arbeta inför årsmötet och att medlemmarna bör tänka till vad de vill arbeta med nästa år.

Rapport från distriktets höstmöte med beslut om oförändrad medlemsavgift, presentation av Konflikthanteringsgruppens arbete och information om Allas lika värde, ett arbete mot diskriminering.
Rapport också från samorganisationens höstmöte med föredrag om Anhörigcentrum.

Vår egen budget godkändes också med oförändrad medlemsavgift.
Nästa resa blir till Båsenberga med julbord och påföljande adventsgudstjänst i Brevens kyrka. Reseledaren presenterade också vårens och sommarens resor, en del i samarbete med samorganisationen.

Efter födelsedagsuppvaktningar serverades kaffe och dragningar på lotterierna samt dragning av PRO i rörelse som denna gång vanns av Inger Andersson, Ingegerd Oberg och Ingvor Kindberg.

Nästa möte blir den 9 december, då vi firar Lucia med Åke Holt som musiker.

I samarbete med ABF
Vivianne Eklund

Publicerad den 22 november 2016 kl. 09:58

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från SMÅ IF

SMÅ IF Nytt 4 2016

Uppå Tå, Heja SMÅ! Det spås att bli en riktig vargavinter i år (huga, huga). Förhoppningsvis klarar vi oss i Stora Mellösa, så att vi kan hålla kylan utanför stugknuten.

Våra vinterverksamheter bedrivs ju inomhus, så kylan är inget hinder för oss. Handbollen och innebandyn forsätter att utveckla sin verksamhet, med ett ständigt ökande deltagarantal. Gymnastikens barnjumpa lockar många barn, liksom den nystartade basketsektionen. Seniorfotbollen avancerade till division 5 och ungdomslagen fyller på nerifrån med unga lirare, så att nya lag kan startas. Utegymmet har under året byggts ut och kommer att invigas i vår. Motionsspåret har fått nytt sågspån, som gör det mjukt att springa på. Vi har beviljats bidrag från Landbygdsnämnden för att iordningsställa en tennis/basketbollplan bakom bastun. Invigning i vår.

Det är även roligt att kunna berätta, att SMÅ IF i nuläget har 791 (f. år 715) betalande medlemmar, en ökning som vi tror är ett bevis på att vi bedriver vår verksamhet på rätt sätt. Vi bifogar nu vårt medlemsblad för 2017 och hoppas på att alla våra gamla medlemmar, men även nya ska stödja oss 2017.
Du kan läsa mer om sektionernas verksamheter nedan och vilka som är kontaktpersoner. Slå gärna en signal om Du undrar över något.

SMÅ IF tackar alla som stött oss under året. Sponsorer, medlemmar, föräldrar, alla våra duktiga ledare, domare och idrottare och alla Ni andra som bidragit med stora insatser för SMÅ IF.

SMÅ IF önskar Er alla en riktig God Jul och Gott Nytt År!

Julmarknad lördagen den 3/12 kl. 10 – 14 vid ICAnära i Mellösa
Vill Du deltaga som försäljare, kontakta då Alf på telefon 070-5589939 eller Ulf på telefon 019-445392.

Vill Du hyra klubblokalen på IP?
Kontakta i så fall Ulf på telefon 445392 eller 070-3689294.

Veteranträning.
För ungdomar mellan 25 – 70 år i gymnastiksalen Stora Mellösa skola på lördagar mellan kl. 9 – 10. Inga förkunskaper, bara ett glatt humör behövs. Medtag innebandyklubba.

Rapport från Fotbollen
Vi har haft ett bra år inom fotbollen, där ungdomslagen har gjort det bra med segrar i en del cuper och med bra resultat i motsvarande seriespelet.
Seniorerna klarade kvalet, som innebär att det blir spel i division 5 år 2017, med derbyn mot HOIF.

Ungdomslagen och seniorerna tränar inomhus i Stora Mellösa och i Odenskolan. Så finns det nya spelare som är intresserade att börja sin fotbollskarriär kan du se träningstiderna på SMÅ IF hemsida.
Kontaktperson Fotboll:
Gert Malmkvist
tel: 070-850 14 63

Rapport från Handbollen
Handbollen har tre lag i gång. Flickor och pojkar 05-06 samt ett lag med både killar och tjejer födda 08-09.
Flickor och pojkar 05-06 har inlett sina respektive seriespel och spelet har sett mycket lovande ut än så länge!
Nya spelare hälsas varmt välkomna!
Vi tränar tisdagar och torsdagar i Odenskolans idrottshall.
Mer info finns på vår hemsida www.smaif.se/handboll
Kontaktperson Handboll:
Mattias Lang
073-3611537
handboll@stmellosa.se

Rapport från basket
Vi blir fler och fler spelare i laget och dessutom kommer nya spelare från hela Östernärkeområdet, vilket känns jättekul! Vi närmar oss nu slutet av terminen och kommer att avsluta med en match mellan spelare och föräldrar i början av december. Det kommer som vanligt att bli en hård kamp. Vi gör sedan ett kort uppehåll och drar igång en ny termin i januari i samband med skolstarten 2017.
I dagsläget tränar barn mellan 6-12 år tillsammans på söndagskvällar 18:00-19:00 i Stora Mellösa.
Vi märker redan nu att vi kan behöva fler ledare inför nästa termin. Man måste inte ha spelat basket själv för att kunna göra ett bra jobb som ledare. Känner du att du vill göra en insats blir vi väldigt glada om du kan tänka dig att hjälpa till. Om du har funderingar kring något är det bara att höra av sig.
Vi har under hösten fått glädjande besked om att vi kommer att få en helt ny basketplan i Stora Mellösa. Nya höj- och sänkbara korgar kommer att monteras på den gamla tennisbanan nära Råby. Vi kommer under våren att informera mer om detta arbete där vi också ska se till att måla planen och göra den riktigt fin. Kanske kan vi upprepa succén med en streetbasketturnering redan till våren i samband med en invigning av den nya planen!
Håll dig uppdaterad om vår verksamhet på lagsidan: www.laget.se/smaifbasket
Kontaktperson Basket:
Martin Karlsson 070-9584344
smaifbasket@gmail.com

Rapport från Gymnastiken
Vi vill tacka alla motionärer för den här terminen. Det är jättekul att det har varit så mycket folk på alla passen och att ni har hållit igång hela terminen. Bra jobbat!
Vi söker ständigt nya ledare. Är du nyfiken på vår verksamhet, vuxen eller barn, så ta gärna kontakt. Möjlighet till utbildning finns, bekostas då av föreningen.
Välkomna tillbaka v.3, då är första veckan gratis. Håll utkik efter mer information om vårterminens pass på vår affisch, hemsidan eller på vår Facebook grupp.
Kontaktperson Gymnastik:
Frida Sääksjärvi
073-9772256

Rapport från Innebandyn
Vi har sex ungdomslag, ett mixat lag samt ett seniorlag i gång.
Vill du veta mer kontakta:
Kontaktperson Innebandy:
Johan Nilsson
070-424 0287

Grön el
Sedan inkopplingen av solpanelerna den 17 oktober 2014 har det producerats 36800 kWh. Det motsvarar lika mycket i pengar som SMÅ IF har sprat på elräkningar.

Du som har spelkort med Svenska Spel
När Du lämnar in Ditt tips på Svenska Spel, så talar Du om att Du supporterar SMÅ IF. Då får vi lite provision på Din insats.

Tänkvärda synpunkter
Hoppas att alla har uppmärksammat SMÅ IF utveckling under 2016.
En nyuppstartad basketsektion, med många deltagare, där det under 2016-2017 kommer utvecklas till att få en basketplan, som görs i ordning på gamla tennisplanen vid bastun, bra jobbat av SMÅ IF HS och basketsektion.
Där fotbollslagen har haft en stor framgång under året och bl.a. vunnit en del cuper, gått upp i femman med seniorerna och vunnit publikligan inom Örebro läns ALLA lag.
Där innebandyn har ett seniorlag med i seriespel igen.
Där gymnastiken har verksamhet för både unga och gamla.
Där handbollen håller på för fullt med lagen.
Om nu SMÅ IF skall fortsätta kunna utvecklas så behöver varje sektion mer stöd och då främst av nya ledare och även föräldrastöd.
Idag finns det spelare (nya och gamla) som tyvärr har för få ledare för att kunna utföra sin sport.
Det är inte alltid behovet att vara ”Tränare” som behövs till lagen utan att tränarna behöver stöd runt om kring laget. Exempel på detta är Lagledare som kallar till matcher, kioskansvariga, ledamöter i styrelser för att avlasta lagen osv.
Så om ni vill göra något för SMÅ IF, stort som litet och att ni vill att era ungdomar skall ha en bra verksamhet att delta i, så måste det bli fler föräldrar, mor/farföräldrar och övriga intresserade, som hjälper till inom lagen och i de olika styrelserna som finns inom sektionerna.
Många tänker tyvärr så här: Jag kan inget om fotboll, jag kan inte träna, men börja tänk så här, vad är jag bra på, och presentera detta för era ledare, så kan de säkert få nytta av er i någon roll.
För det är ett stort jobb vi alla ledare inom SMÅ IF gör idag för våra/era barn, för att de skall ha en bra fritid att delta i.

Gert Malmkvist
Ordförande SMÅ IF Fotboll
0708501463

Nästa nummer av SMÅ Nytt utkommer i mars 2017.

Alf Nilsson

Publicerad den 21 november 2016 kl. 09:58

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

PRO hade höstmöte med mannekänguppvisning

Torsdagen den 17 november, klockan 13.00, hade PRO Asker-Lännäs sitt höstmöte i Lännäs bygdegård. Ett 70-tal medlemmar hade samlats.

Mötet började med kaffe och en rejäl smörgås därtill. Det smakade förträffligt, om ni frågar mig.

Annars var dagens stora händelse visning och försäljning av kläder. Kläderna stod Senior Shop och säljaren Annika Svärd för. De interna förmågorna Alice, Lillemor, Marianne, Ingrid och Lasse A stod för mannekänguppvisningen.

Efter visningen kunde var och en av oss köpa det vi ville ha av det stora lagret av kläder som Annika Svärd hade med sig. Undertecknad köpte en röd flanellskjorta. Så småningom blev det trångt i kassan som på den värsta realisation.

Sen blev det mötesförhandlingar. Bland mycket annat diskuterade vi förslagen till verksamhetsplan och budget för 2017. Lennart Hörman berättade om de resor som var aktuella.

Efter lotteridragningen och en stunds mingel avslutades mötet.

Nästa stora begivenhet blir medlemsmötet med julbord torsdagen den 15 december, klockan 13.00. Även denna gång i Lännäs bygdegård. Då kommer vi också att sjunga julvisor tillsammans.

Lars Eriksson

Publicerad den 20 november 2016 kl. 17:17

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Mannekängerna Alice, Lillemor, Marianne, Ingrid och Lasse A.
Foto: Lars Eriksson

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från Sandvads Sportstugeförening

Sista tipspromenaden i Sportstugan för säsongen

Söndagen den 30 oktober var det säsongsavslutning för tipspromenaden i Sportstugan.

Vinnarna i vuxenklassen blev Ulf Karlsson, Wimar Åhrlin, Alica Norberg samt Kerstin Karlsson.

Bland barnen lottades Linnea Andersson, Ole Andersson och Mikaela Andersson fram som vinnare.


Vinnarna kontaktas för utlämning av vinstpenar,


Under säsongen har det varit 440 vuxna deltagare och 71 barn fördelat på 9 tillfällen.

Sportstugeföreningen tackar alla deltagare och arrangörer för ännu en tipspromenadsäsong, och hoppas på återseende hösten 2017!

Katarina Carlsson

Publicerad den 13 november 2016 kl. 12:17

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel


Foto: Katarina Carlsson

Föreningsnytt från SPF Östernärke

Luciatåg med SPF Seniorerna Östernärke

Luciatåg på Askenäs den 15 december kl 13.00.

Julsmörgås och julmust, kaffe, pepparkaka. Anmälan till Ann-Britt Jacobsson, 019-445511 eller 073-6425511 senast den 12 december.

Per Fröberg

Publicerad den 25 oktober 2016 kl. 13:19

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Fler nyheter i denna kategori

2016-10-23 17:47:16 - PRO hade medlemsmöte med skrönor.
2016-10-18 16:07:37 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-10-17 19:54:48 - Resultat tipspromenad Sportstugan 16 oktober
2016-10-09 20:05:28 - Resultat Tipspromenad 2/10 och 9/10
2016-10-06 09:56:55 - SMÅ IF Fotboll
2016-09-25 20:16:54 - Resultat tipsromenad Sportstugan 25/9
2016-09-20 13:22:36 - Cornelis och lunch i Grythyttan
2016-09-18 17:52:21 - PRO-möte med sill och dragspel.
2016-09-11 19:13:34 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-09-05 21:01:27 - Resultat tipspromenad 4 september
2016-08-30 09:41:42 - Start för höstens aktiviteter i Askers idrottshall
2016-08-25 21:10:19 - Start för höstens tipspromenad i Sandvads Sportstuga
2016-08-24 16:31:50 - PRO hade medlemsmöte vid Sportstugan,
2016-08-20 16:50:19 - PRO:are på resa.
2016-08-17 16:16:01 - SMÅ IF Nytt nr 3 2016
2016-08-16 17:53:57 - Månadsträff SPF
2016-08-10 08:31:30 - Morotspool i Stora Mellösa
2016-07-31 12:40:01 - PRO Stora Mellösa på hemlig resa
2016-06-19 10:04:29 - Streetbasketturnering i Stora Mellösa
2016-06-16 08:58:22 - SMÅ IF Nytt nr 2 2016
2016-05-25 11:26:25 - Veteranmotion med SMÅ IF
2016-05-24 12:33:58 - Medlemsmöte i det fria
2016-05-18 12:15:34 - Stora Mellösa PRO for västerut
2016-05-17 08:42:43 - Vårmarknad-Loppis i Stora Mellösa
2016-05-16 09:08:38 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-05-11 12:20:34 - Veteranträning med SMÅ IF
2016-04-27 18:08:23 - PRO:s medlemsmöte april.
2016-04-27 08:18:29 - SMÅ IF firar Valborg
2016-04-16 20:01:25 - Snart drar årets mete igång!
2016-04-11 16:00:39 - Försenad påskfest PRO Stora Mellösa
2016-04-06 19:00:14 - PRO-expedition
2016-03-22 18:12:35 - Årsmöte SMÅ IF
2016-03-20 17:37:13 - Äggsexa hos PRO
2016-03-13 14:38:08 - SMÅ IF Nytt nr 1 2016
2016-03-13 10:05:01 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2016-03-07 10:54:23 - Påminnelse från PRO

jenneboradio is on Mixlr

Om cookies
Om Östernärkeportalen
Ansvarig utgivare: Bengt Bronner
Information om bildköp
Länka gärna till Östernärkeportalen!


Tips om hemsida utanför Östernärke: surftips@osternarkeportalen.se
Material till artiklar för publicering: artikel@osternarkebladet.se
Allmänna administrativa ärenden: info@osternarkebladet.se
Tips om lokal hemsida: lokalalankar@osternarkebladet.se
Nyhetstips till redaktionen: tips@osternarkebladet.se

Allt material på denna sida skyddas av Lagen om upphovsrätt. Alla rättigheter förbehålles © 2004-2010