Tipsa om nyhet!

har namnsdag

Tipsa oss!

Skriv själv!

Bildförsäljning

Copyright

Annonsera

Samarbeten

Om oss

Kontakt

INNEHÅLL

Lokaltidningen
Östernärkebladet
- Startsida -

Nyhetsnotiser

Lokalnyheter

Reportage

Läsartips

Läst & Länkat

Trafikinfo

Arrangemang

Föreningsnytt

Kyrkoaktuellt

Företagsnyheter

Vindkraft

Samhällsinfo

Områdesnämnd

Debatt

Upp till 18

Turism & Fritid

Kultur & Nöje

Idrott & Hälsa

Resultatbörs

Kåserier

Krönikor

Insändare

Surftips

Veckans bild

KalenderAnvändarnamn:


Lösenord:
Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

Äggsexa hos PRO

Torsdagen den 19 mars, klockan 13.00, hade PRO Asker-Lännäs sitt traditionella medlemsmöte med äggsexa i Lännäs bygdegård.

90 medlemmar hade mött upp och de intog sina platser till softa dansbandstoner.

Efter en kortare mötesförhandling var det sen dags att ge sig på påskmaten. Alla lät sig väl smaka, och det var säkert inte bara undertecknads mage som kändes fyrkantig efteråt. Man äter gärna lite för mycket i sådana här sammanhang. Det hör till, och att maten var god behöver jag väl inte ens nämna.

När magen fått sitt var det dags att vederkvicka själen. Då intog dansbandet Marias scenen igen. Bandet består av två tjejer, Maria och Ulrika från Kilsmo. De är två men med elektronikens hjälp låter de som om de vore fem. Maria spelar keyboard och sjunger, och Ulrika sjunger men spelar också eltrummor. Deras reportoar är dansbandsmusik i alla former. Dessa tjejer var trevliga bekantskaper.

Efter kaffeservering, lotteridragning och en stunds mingel var det sen dags att avrunda mötet.

Nästa medlemsmöte blir torsdagen den 16 april, klockan 13.00, i stora salen, Askenäs. Då kommer en kör från Odenskolan under ledning av Malin Nilsson och sjunger för oss. Det blir också kaffeservering.

Lars Eriksson

Publicerad den 22 mars 2015 kl. 16:48

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Ulrika och Maria
Foto: Lars Eriksson

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från SMÅ IF

SMÅ IF Nytt nr 1 2015

Uppå Tå, Heja SMÅ!! SMÅ IF påbörjar nu sitt 32:a verksamhetsår. Vår ambition är att skapa en förening, där alla känner sig välkomna och trivs i.

Våra sponsorer, företag och privatpersoner, ger ett mycket värdefullt och tacksamt stöd till oss, för att uppnå våra ambitioner. Även våra medlemmar (650 st. år 2014), som bidrar med betalda medlemsavgifter, ger oss möjlighet att bedriva vår omfattande verksamhet.

Vi hoppas naturligtvis att medlemsantalet ökar under år 2015. Sektionerna för handboll, innebandy och gymnastik är nu i slutfasen av säsongen, efter en mycket intensiv och lyckosam verksamhet. Fotbollen väntar nu på att pumpa bollar och att gräset ska börja spira på Tingstadsvallen.

Under 2015 planerar vi att försöka färdigställa motionsbanan på gamla hockeyplanen samt att underhålla motionsspåret. Vi hyllar vår ”skidspår-makare” Bo Eklund, som enträget kämpat med att skämma bort oss Mellsingar med fina skidspår runt Tingstadsvallen och Råby.

Du kan läsa mer nedan om våra sektioners verksamheter och vilka som är kontaktpersoner. Vill Du vara med, kontakta SMÅ IF!

Arbetsdag lördagen den 11 april kl. kl. 10.00 på Tingstadsvallen
Då avser vi bl.a. att förbättra det nyanlagda motionsspåret, med att lägga på ett nytt lager sågspån. Vill Du hjälpa till, så är Du välkommen till Tingstadsvallen. Ta gärna med skottkärra och skyffel.


Vårmarknad i Stora Mellösa
SMÅ IF arrangerar även i år vårmarknad vid ICA Nära i Stora Mellösa. Lördagen den 23/5 öppnar vi den röda ladan mellan kl. 10 - 14 för marknadsförsäljarna. Vill Du vara med som försäljare, så ringer Du Alf på tel: 019-44 57 37 eller
Ulf på tel: 019-44 53 92 (070-368 92 94). Välkommen!

Rapport från Fotbollen
Säsongen närmar sig med stormsteg.
I år har vi ett seniorlag i div 6 där Rolf Helander är tränare med Mats Blomberg som assisterande tränare. De är i gång för fullt och har redan spelat träningsmatch.
Ungdomslagen har tränat inomhus i vinter.
Det behövs alltid nya spelare till lagen, så gå in på vår hemsida och se när och var lagen tränar: http://www.laget.se/smaiffotboll

Vi planerar i år för att genomföra Valborg, fotbollsskola
(V 24) samt morotspoolen (V 32). I år kommer vi lägga mer uppgifter på föräldrar i lagen på grund av att det är väldigt svårt att få in nya ledare till styrelsen då måste dessa uppgifter lösas genom föräldrar i lagen.
Kontaktperson Fotboll:
Gert Malmkvist
tel: 070-850 14 63

Rapport från Handbollen
Än är inte handbollsäsongen slut. Kom och prova du också!
Flickor & Pojkar 05-06 (07)
Vi är ett antal tjejer och killar som träffas varje måndag och torsdag. Kom och prova du också! Ta med dig inneskor, träningskläder och vattenflaska.
Lagets kontaktperson är Ronnie Johansson. (e-post: ronnie@stmellosa.se)
Träningstider: måndagar och torsdagar 17:30-18:30 i Odenskolans idrottshall.
Flickor 02-04 och Pojkar 03-04
Vi tränar måndagar och torsdagar 18:00-19:30. Ta med dig inneskor, träningskläder samt vattenflaska. Vi tränar fram till slutet av maj, då vi ska på Järnvägen cup i Hallsberg.
Kontaktperson är Tobias Sundh (epost: tobias@stmellosa.se)
Pojkar 01-02
För att kunna hänga med bör du ha spelat/spela annan bollidrott och vara intresserad av handboll. Stämmer detta på dig? Då tycker vi du ska komma och prova!
Vi tränar fram till slutet av maj, då vi ska på Järnvägen cup i Hallsberg.
Lagets kontaktperson är Mattias Lang (e-post: mattias@stmellosa.se)
Vi tränar måndagar och torsdagar 19:00-20:30. i Odenskolans idrottshall.
Mer info finns på vår hemsida www.smaif.se/handboll
Kontaktperson Handboll:
Tobias Sundh
072-5451010
handboll@stmellosa.se

Rapport från Gymnastiken
Nu är vi mitt i gympaterminen. Vi har bra med deltagare på våra pass, men vi vill så klart ha ännu fler som vill träna med oss. Så kom och var med den tid som är kvar av terminen.
Tisdagar kl 19.30 - Core/Styrka
Söndagar kl 19.00 - Styrka
Våra barngrupper, med Bamsegympa för de minsta till Barngymnastik för de lite större, är fullatecknade den här terminen. Men håll utkik efter höstens barnpass och datum för föranmälan.
För att kunna erbjuda fler pass för både barn, ungdom och vuxen så behöver vi bli fler ledare. Är du intresserad, hör av dig till sektionen eller till någon av ledarna.
Hälsningar Gymnastiksektionen
Kontaktperson Gymnastik:
Frida Sääksjärvi
073-9772256

Rapport från Innebandyn
SMÅ IF innebandy har under året startat upp sitt första tjejlag. Intresset har varit över all förväntan. I dagsläget är det 33 tjejer som tränar regelbundet. Snittet har legat på över 20 tjejer per träning.
Vi har även varit med i poolspel, där vi vunnit lite mer än hälften av matcherna.
I februari spelade tjejerna även DM-final. Tyvärr blev motståndet övermäktigt men efter lite sörjande så var alla väldigt glada över att ta silver i DM.
Tränare för laget är Mattias Borg, Fredrik Johansson och dessutom har Kim Wouda hjälpt till så mycket han har hunnit. Säsongen har präglats av glädje, utveckling och delaktighet.
Ett problem under säsongen har varit träningstider Tjejlaget har bara kunnat få en fast tid i veckan och den har legat så tidigt som 16.30 på fredagar, vilket gjort det svårt för en del av tjejerna att hinna i tid. Förhoppningar om två fasta träningstider under vardagstid finns till nästa år.
Under vecka 11-13 kommer det att finnas möjlighet för barn födda 2006-08 att prova på innebandy.
P 99-00
Under våren 2014 rullade träningen på onsdagar och fredagar. Vi spelade också klart serien Pojkar Klass 5 99/00 som vi var med i. Resultaten var blandade, men vi slutade 4:a av nio lag.
Vi tränar fram till 28 mars och är 20 st killar i åldrarna 1998-2001 som håller igång. Ledarna är Mikael Anell och Roger Olsson.
Hösten 2014 drog vi igång träningen i början av september. Till en början bara på fredagar då dom flesta killarna håller på med annan idrott, för att sedan träna onsdagar och fredagar.
Serien som vi deltar i Pojkar Klass 2 P15 drog igång i början av oktober.
Resultatmässigt har det varit upp och ner, men vi ser ut att sluta i mitten av serien.
Några av våra killar har varit med och både tränat och spelat match med seniorerna. Under hösten sjönk antalet killar till 17st i åldrarna 1998-2001. Ledarna för P99/00 under hösten har varit Mikael Anell , Gustav Johansson och Christian Felldin.
Kontaktperson Innebandy:
Johan Nilsson
070-424 0287

Du som inte är medlem…
Gör slag i saken och stöd vår fina och breda idrottsverksamhet.
Medlemsavgiften inbetalas till SMÅ IF huvudstyrelse på:
Bankgiro: 5713-3654
Avgiften är för ungdom t.o.m. det år man fyller 20 år, 100:-, Vuxen 150:-, och Familj 300:- (två vuxna samt barn som under år 2015 är 20 år eller yngre och boende på samma adress).
Notera namn och födelsenummer på ALLA i familjen, så att huvudstyrelsen kan skicka ut medlemskort.
Du kan meddela kompletterande uppgifter via e-post:
medlem@smaif.se

Du som har spelkort med Svenska Spel
När Du lämnar in Ditt tips på Svenska Spel, så talar Du om att Du supporterar SMÅ IF. Då får vi lite ”provis” på Din insats.

Vill Du hyra klubblokalen på IP?
Kontakta i så fall Ulf på telefon 445392 eller 070-3689294.

Veteranträning.
För ungdomar mellan 25 – 70 år i Mellsaskolan på lördagar mellan kl. 9 – 10. Inga förkunskaper, bara ett glatt humör behövs.

SMÅ IF:s solpaneler har producerat mer än 1000 kWh sedan starten.

Nästa nummer av SMÅ Nytt utkommer i juni 2015.


Alf Nilsson

Publicerad den 21 mars 2015 kl. 09:36

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

Månadsmöte PRO Stora Mellösa

Den 13 mars hade PRO Stora Mellösa månadsmöte på Solgården dit ordförande hälsade 55 medlemmar välkomna och fyra nya medlemmar som tyvärr inte kunde delta denna dag.

Bland skrivelser och rapporter noterades en föreläsning i Bohmansalen, USÖ om ”Nedsatt hörsel och hälsa – hur ser sambandet ut?”. Vidare att den nya patientlagen trädde ikraft den 1 januari samt att personer över 85 år, har avgiftsfria besök inom vården.

Föreningen deltog med ett lag i PRO:s Veteranvetartävling i A-huset och delade tredjeplatsen med en del andra.

Som vanligt är våren fylld av resor, egna och i samarbete med andra föreningar, och närmast reser vi till Åland i mars och vi ser fram emot en skön båtresa med ”Liden” till Segersjö herrgård den 2 juni, där vi får guidning och lunch. Traditionsenligt åker man i juli till Liseberg och ”sjunger med Lotta”, denna gång utökad med ett besök på ön Vrångö i Göteborgs skärgård. Och så avslutas sommaren med en hemlig resa i augusti.

Vi kan också se fram emot en vårvandring i Närkenaturen och i maj startar boccia och bouleträningarna inför vårens och sommarens tävlingar.

När mötet avslutats gratulerades månadens födelsedagsbarn med lotter i Trippelskrapet och efter kaffet fick vi höra Gertrud Rullander från Nora berätta om hur hon kom till Sverige som finskt flyktingbarn.

Nästa möte blir påskfest den 10 april, då får vi också information från Fonus och Familjens jurist.

Vivianne Eklund

Publicerad den 16 mars 2015 kl. 10:47

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från Samverkarna i Östernärke

Framåt för aktivitetshuset Tegelhuset

Under tisdagskvällen hölls det andra mötet med arbetsgruppen Tegelhuset och arbetet med att skapa ett aktivitetshus i Odensbacken fortsätter.

Under första mötet kom en hel del bra verksamhetsidéer fram och under möte nummer två pratades det om hur verksamheterna skulle kunna organiseras.

Det funderades också en del kring hur man kan nå ut med information om det pågående arbetet liksom att få in förslag på önskade verksamheter. Håll utkik i Östernärkebladet den 1 april och på Facebook så missar du inget!

Som det ser ut nu skulle man ganska omgående kunna komma igång med verksamheter i mindre skala i Samverkarnas lokaler, främst då kanske musik, dans och enklare filmvisning.

Vill du vara med i arbetsgruppen Tegelhuset är du välkommen till Samverkarnas möteslokal den 26 mars klockan 18.30!

Bengt Bronner

Publicerad den 11 mars 2015 kl. 15:49

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från Samverkarna i Östernärke

Vårmarknaden tar paus

Arbetsgruppen som arbetar med vårmarknaden/Nationaldagen tog i måndags kväll beslut om att pausa vårmarknaden detta år. Vi jobbar vidare och ser om vi kan hitta på något i höst istället.

Orsaken är att vi upplever att vi är för få som kan arbeta med arrangemanget och mot bakgrund av detta tror vi inte vi mäktar med att arrangera en vårmarknad eller nationaldag.

HOIF har under många år lyckats med bedriften att hålla vårmarknaden vid liv men vi behöver vara fler som jobbar med arrangemanget. Det behövs mer energi samt någon som kan dra på sig en ledartröja och axla en projektledarroll, detta saknar vi idag.

En höstmarknad i kombination med en eventuell skördefst har ett större näringslivsfokus och därmed kanske det också är lättare att driva ett sådant arrangemang i mål.

Lösningen kan också vara att en entreprenör tar tag i detta och utformar en bärkraftig affärsidé runt konceptet och på köpet får vi då kanske ett nytt företag i bygden?

Bengt Bronner

Publicerad den 11 mars 2015 kl. 15:31

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

PRO har medlemsmöte med äggsexa

Påminnelse om föranmälan till PRO:s äggsexa i Lännäs senast den 12 mars.

Torsdagen den 19 mars, klockan 13.00, har PRO Asker-Lännäs medlemsmöte med äggsexa i Lännäs bygdegård (obs platsen!) Dansbandet Mariaz underhåller.

Anmälan om deltagande senast den 12 mars på telefon 019-45 81 16 eller 073-029 61 43.

Hjärtligt välkomna!

Lars Eriksson

Publicerad den 4 mars 2015 kl. 16:55

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Fler nyheter i denna kategori

2015-02-24 16:32:34 - PRO hade årsmöte
2015-02-16 16:11:31 - SPF Östernärke har haft årsmöte
2015-02-15 10:35:58 - Ugglorna är i gång
2015-02-14 06:29:35 - Årsmöte PRO Stora Mellösa
2015-02-12 19:31:48 - Årsmöte för Sandvads Sportstugeförening
2015-02-12 16:42:59 - Årsmöte Odensbackens Vägförening
2015-01-20 06:27:58 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2015-01-16 11:31:37 - Vårmarknaden + Nationaldagen = Sant
2015-01-15 17:49:05 - Hallå alla PRO-are!
2015-01-15 10:26:39 - Nyårslunch med SPF Östernärke
2014-12-16 13:04:43 - Månadsmöte i julens tecken
2014-12-16 11:39:26 - Dekorationsgruppen - ny arbetsgrupp på gång
2014-12-16 09:13:52 - EPA-parkering dröjer
2014-12-08 10:43:22 - PRO-are från Stora Mellösa besökte Kumla kyrka 2:a Advent
2014-12-07 16:49:47 - Mannekängsucce vid SPF:s novemberträff
2014-12-05 12:23:04 - Årets Julmarknad i Östernärke med stafett tomten!
2014-12-02 17:11:22 - Julbord med PRO
2014-11-28 10:30:42 - Lyckad premiär för Samverkarnas After Work
2014-11-24 18:44:03 - SMÅ IF Nytt nr 4 2014
2014-11-17 13:55:10 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2014-11-08 15:32:23 - Påminnelse från PRO
2014-10-28 10:27:21 - Julmarknad i Stora Mellösa
2014-10-26 19:10:54 - Säsongsfinal för tipspromenaderna i Sportstugan
2014-10-20 17:55:02 - Resultat Tipspromenad Sandvads Sportstuga 19/10
2014-10-19 17:46:14 - Radionostalgi med PRO
2014-10-16 18:37:48 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa i oktober
2014-10-16 18:36:47 - Resultat tipspromenad 12 oktober
2014-10-13 12:52:21 - Samverkarna piffar upp Odensbacken
2014-10-05 21:40:20 - Vinnare tipspromenad 5/10
2014-09-29 20:49:25 - Resultat tipspromenad Sportstugan 28/9
2014-09-24 11:19:54 - Resultat Tipspromenad Sportstugan 21/9
2014-09-23 11:24:12 - Cirkelträning i Odensbacken
2014-09-21 17:17:24 - Sillfest med dragspelsmusik
2014-09-16 13:57:38 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2014-09-15 09:07:43 - Resultat från Tipspromenader i Sportstugan
2014-09-10 17:01:22 - PRO-boccian

jenneboradio is on Mixlr

Om cookies
Om Östernärkeportalen
Ansvarig utgivare: Bengt Bronner
Information om bildköp
Länka gärna till Östernärkeportalen!


Tips om hemsida utanför Östernärke: surftips@osternarkeportalen.se
Material till artiklar för publicering: artikel@osternarkebladet.se
Allmänna administrativa ärenden: info@osternarkebladet.se
Tips om lokal hemsida: lokalalankar@osternarkebladet.se
Nyhetstips till redaktionen: tips@osternarkebladet.se

Allt material på denna sida skyddas av Lagen om upphovsrätt. Alla rättigheter förbehålles © 2004-2010