Tipsa om nyhet!

har namnsdag

Tipsa oss!

Skriv själv!

Bildförsäljning

Copyright

Annonsera

Samarbeten

Om oss

Kontakt

INNEHÅLL

Lokaltidningen
Östernärkebladet
- Startsida -

Nyhetsnotiser

Lokalnyheter

Reportage

Läsartips

Läst & Länkat

Trafikinfo

Arrangemang

Föreningsnytt

Kyrkoaktuellt

Företagsnyheter

Vindkraft

Samhällsinfo

Områdesnämnd

Debatt

Upp till 18

Turism & Fritid

Kultur & Nöje

Idrott & Hälsa

Resultatbörs

Kåserier

Krönikor

Insändare

Surftips

Veckans bild

Sök i artiklar


Kalender



Användarnamn:


Lösenord:




Föreningsnytt från Östernärke SPF

Äldre på utflykt till Hjälmaregården

För 29:e gången ordnade de före detta distriktssköterskorna Ruth Englund och Berit Johansson med en utflykt för äldre.

Detta uppdrag fick de av kyrkoherde Rohnqvist för länge sedan, efter att de påmint honom om att det fanns flera äldre i församlingen, än de som bodde på Solgården. Distriktssköterskorna ansågs bäst känna till vilka som var i behov av lite uppmuntran. Numera sätter de ut annons i tidningen om evenemanget, så att de som så önskar kan anmäla sig.

Resan bekostas med stöd av Bohnstedt-von Hornska minnesfonden vars verksamhet består av tre delar, varav en tredjedel går till trivselfrämjande åtgärder för församlingarnas behövande åldringar - alla pensionärer.

De andra tredjedelarna delar ut medel till kyrkans olika verksamheter samt till ungdomar i socknen som studerar jordbruk. Varje år har fonden ett sammanträde där prästen i Stora Mellösa medverkar.


Den 11 juni i år var vi alltså bjudna på bussresa till Hjälmargården med mat: Fisk med skaldjursmoussé och romsås. Det var mycket gott. Senare kaffe och tårta med underhållning av trubaduren Håkan Isacsson från Hampetorp.
Regnet vräkte ner när vi gick till bussen och under bussresan också. Men när vi kom fram kunde bussen köra nära entrén så det var skönt att komma in under tak, och slippa takdroppet i bussen.

Hjälmargården liggervackert belägen vid östra änden av Storhjälmaren i Läppe. Det är rymliga och fräscha lokaler med mycket fin utsikt över sjön genom de glasade väggarna. Det var över ett hundra personer inbjudna, varför många åkte i egna bilar. Borden var dukade när vi kom, så det var bara att hitta en plats. Syster Ruth hälsade välkommen och sedan sjöng man till bords. Sen var det bara att njuta av den goda maten.

Håkan underhöll med historier och ett par sånger till maten. Därefter blev det tipspromenad, det mesta inomhus på grund av vädret, men några frågor satt på terasserna. Regnet hade slutat och solen tittade fram.

Efter denna minimala ansträngning blev det kaffe med gräddtårta samtprisutdelning till dem som hade mest rätt på tipset. Håkan fick nu tillfälle att fortsätta underhållningenfram till att det var dags att avsluta denna trevliga dag med hemresa. Stort Tack till våra förträffliga sköterskor men än mer till fondens grundare.

Arne Valtersson

Publicerad den 28 juni 2014 kl. 12:38

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel


Foto: Arne V

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från PRO i Stora Mellösa

PRO-are till Åland

Torsdagen den 12 Juni åkte en busslast förväntansfulla PRO-are från Stora Mellösa och Almby till Åland med MS Rosella.

Eftersom vi ännu inte fått vår resegaranti fick vi nöja oss med en endagsresa och det gick bra det också.
Vi gjorde ett stopp i Ekolsund där vi intog kaffe med en god smörgås.

Därefter fortsatte vi till Kapellskär där MS "Rosella" låg och väntade på oss. Väl ombord satte vi oss vid reserverade bord och gick och hämtade flera goda tallrikar med olika läckerheter som buffébordet bjöd på.

Sedan blev det spel på automater, inhandling i taxfree och de som hade rätta skorna på sig tog sig en svängom på dansgolvet.

Hemresan blev lång men lättades upp av en bensträckare utanför Västerås.

Urlastningen av inköpta varor blev efter mörkrets inbrott och det var väldigt bra så grannarna sov och inte blev avundsjuka på vad vi hade med oss.

En trevlig tur var till enda och nu ser vi fram mot hemliga resan den 31 juli.

Janne Lindberg

Publicerad den 16 juni 2014 kl. 09:31

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Frisk luft är toppen
Foto: Jan Lindberg

God mat inmundades
Foto: Jan Lindberg

Maten smakade gott
Foto: Jan Lindberg

Föreningsnytt från Samverkarna i Östernärke

Möte med alla idrottsföreningar i Östernärke

Samverkarna kommer under hösten att bjuda in alla idrottsföreningar i Östernärke till ett möte för att diskutera olika frågor som t ex skötsel, underhåll, tillgång till hallar och planer, plus alla andra gemensamma frågor som kommer upp på mötet.

Frågan är hur man genom samarbete kan jobba effektivare och billigare, kan man genom samordning hjälpas åt att finansiera driften och verksamheterna? Vilka behov och önskemål finns för att kunna utveckla verksamheterna?

Ett bra sätt att få ett grepp om dessa frågor är att samla alla föreningar till en gemensam träff och utifrån varje förenings synvinkel lyfta problem, idéer, önskemål och förslag på lösningar.

Sprid gärna detta meddelande till alla andra föreningar ni känner till i Östernärke så vi garanterat vet att alla får vetskap om detta, vi har i dagsläget inte kontaktuppgifter till alla idrottsklubbar så vi behöver hjälp med att hitta dessa.


Vi återkommer senare med en formell inbjudan, men för att undvika att missa någon förening ber vi er att redan nu maila projekt@samverkarna.se och anmäla ert intresse för mötet som vi räknar med att hålla nån gång i augusti.


Ha en trevlig sommar så ses vi i höst!

Bengt Bronner

Publicerad den 13 juni 2014 kl. 11:11

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från SMÅ IF

SMÅ IF NYTT nr 2 2014

Uppå Tå, Heja SMÅ! Först och främst riktar vi i SMÅ IF ett stort och varmt TACK till alla trogna Valborgsmässobesökare på Tingstadsvallen.

Även om vår eminente vårtalare Helena Lingmar i det längsta höll regnet borta, så öppnades till slut himmelens portar. Men vi tycker, att det var kul att så mycket folk samlades för regnskydd i klubblokalen och då fick se vilken fin klubbstuga vi har.

Brasan gick inte att tända, men vi har försökt två gånger i maj. En nyhet för i år, var att vi undvek fyrverkeriet, till fromma för alla djurvänner.

Sektionerna för handboll, innebandy och gymnastik har nu tagit sommarledigt efter en mycket intensiv säsong. Fotbollen rullar på med två seniorlag och fem ungdomslag. Kom gärna ner på IP och heja!

Strimma Bergström och Peter Nornvik har spikat ihop nya fina åskådarbänkar på Tingstadsvallen. Gräsklippargänget svarar för fina gräsplaner och Hasse Larsson ser till att planerna är reglementsenligt kritade.

Till de medlemmar som varit med tidigare år och ännu ej betalat medlemsavgiften, gör vi nu ett personligt brevutskick i postlådan, med förhoppning att Ni även för år 2014 kvarstår som medlemmar.Vi hoppas naturligtvis på att nya medlemmar vill stödja oss, då medlemsavgiften är en grundplåt, för att vi ska kunna bedriva vår omfattande verksamhet.

Vi planerar en SMÅ IF-DAG den 30 augusti på Tingstadsvallen, med aktiviteter från alla sektioner samt lite andra arrangemang.
Du når kontaktpersonerna i våra sektioner enligt nedan.

Trevlig Sommar önskar SMÅ Nytt alla medlemmar och alla andra!

Rapport från Framtidskommittèn
Vårmarknaden vid ICA nära gick av stapeln den 17 maj. Vädret var verkligen med oss och även om inte föreningens ekonomiska netto blir stort, så tycker vi det är kul att arrangera marknaden för ortens befolkning.

Många bekanta träffas framför röda ladan och umgås. Stort TACK till ICA-Stefan med personal, alla marknadsförsäljare, PRO Mellösa, Edvin och hans barnkör, Leif Sundh samt Sune Jansson för professionellt ljud- och mikrofonjobb. Nästa uppgift för oss nu är att författa och skicka ut SMÅ Nytt.
Kontaktperson Framtidskommittén:
Ulf Schwerin
tel: 019-44 53 92

Rapport från Fotbollen
Fotbollen genomför fotbollskola 16-18 juni.
Det är 54 stycken anmälda.
Fotbollskolan leds av 7 ledare från seniortruppen.
Efter fotbollskolan så planeras det att starta ett lag med spelare födda 2008.

Full planering pågår avseende morotspoolen som genomförs i augusti. Seniorlaget ligger idag på tredje plats i div 6. Välkomna ner och titta! Ungdomslagen är bra med och är duktiga.

Har ni några funderingar eller vill hjälpa till inom fotbollen, kontakta Gert Malmkvist eller någon annan ledare kontaktinformation finns på hemsidan.
http://www.laget.se/SMAIFFOTBOLL
Kontaktperson Fotboll:
Gert Malmkvist
tel: 070-850 14 63


Rapport från Innebandyn
Vi tackar för den gångna säsongen och önskar er en trevlig sommar och hälsar alla välkomna till hösten.
Kontaktperson Innebandy:
Johan Nilsson
070-424 0287

Rapport från Handbollen
Vi tackar för den gågna säsongen och önskar er en trevlig sommar och hälsar alla välkomna till hösten.
Kontaktperson Handboll:
Tobias Sundh
072-5451010
handboll@stmellosa.se

Rapport från Gymnastiken
Nu har vi sommaren och lite vila framför oss, men till hösten drar vi igång igen från vecka 36. Kom och prova på första veckan gratis.

Vi kommer erbjuda både pass för barn och vuxna. Håll utkik efter våra affischer eller på hemsidan när det börjar närma sig.

Vi kommer under sommaren arbeta med en promenad- och löpslinga runt IP. Vår förhoppning är att den ska vara klar till slutet på augusti. På grusplanen där gamla hockeyrinken tidigare stod, planerar vi nu för att bygga ett utegym. Mer information om detta kommer.
Hälsningar Gymnastiksektionen
Mvh Frida Sääksjärvi
Kontaktperson Gymnastik:
Björn Eklund
019-123444


Årsmötet i SMÅ IF
Gick av stapeln den 27 mars. Bo Johansson fick förnyat förtroende, att som ordförande i huvudstyrelsen lotsa vår förening framåt.

Du som inte är medlem.
Gör slag i saken och stöd vår fina och breda idrottsverksamhet.
Medlemsavgiften inbetalas till SMÅ IF huvudstyrelse på:
Bankgiro: 5713-3654
Avgiften är för ungdom t.o.m. det år man fyller 20 år, 100:-, Vuxen 150:-, och Familj 300:- (två vuxna samt barn som under år 2014 är 20 år eller yngre och boende på samma adress).

Notera namn och födelsenummer på ALLA i familjen, så att huvudstyrelsen kan skicka ut medlemskort.

Du kan meddela kompletterande uppgifter via e-post:
smaif@stmellosa.se

Du som har spelkort med Svenska Spel.
När Du lämnar in Ditt tips på Svenska Spel, så talar Du om att Du supporterar SMÅ IF. Då får vi lite ”provis” på Din insats.

Veteranträning.
För ungdomar mellan 25 – 70 år på Tingstadsvallen på lördagar mellan kl. 9 – 10. Inga förkunskaper, bara ett glatt humör behövs.

Vill Du hyra klubblokalen på IP?
Kontakta i så fall Ulf på telefon 445392 eller 070-3689294.


Nästa nummer av SMÅ Nytt utkommer i augusti 2014.

Alf Nilsson

Publicerad den 10 juni 2014 kl. 05:55

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Föreningsnytt från PRO Asker Lännäs

PROare på hemlig resa

Tisdagen den 3 juni hade PRO Asker-Lännäs sin traditionella hemliga resa. Avresa från Odenhallen kl. 8.00 och från Asker kl. 8.15.

Första anhalten på resan var inte längre än en dryg mil bort, nämligen Trafikcenter Scantec AB, Ytongbanan, N. Kvarntorp. Där väntade Hans Holm på oss för att vara vår ciceron i halvannan timme. Vi blev varse att det inte bara är körträning som försiggår där, utan också undervisning i körsäkerhet. En utställning visar också hur bilarna ser ut efter krockar vid olika hastigheter. Skrämmande, men mycket lärorikt. Besöket avrundades med kaffe och ostsmörgås i deras matsal.

Sen bar det av västerut, och det var nog fler än jag som gissade vart vi skulle när vi passerat Karlskoga. När vi kom in i Karlstad och och svängde till höger vid Färjestadsmotet var saken klar. Vi hamnade vid Löfbergs Arena.

Där gick vi in i restaurangen och åt en trerätters lunchbuffé, som smakade ypperligt. Den mångfaldige landslagsmannen och kanadaproffset Thomas Rundqvist kom in till oss efter en stund. Han har spelat i Färjestad BK i många år, men är numera utvecklingschef där. Han höll ett kort men intressant föredrag för oss.

Dagens höjdpunkt får man väl säga att besöket på Lars Lerin-utställningen var. Lars Lerin är en konstnär och författare bördig från Munkfors. Han har haft en permanent utställning på gamla Restaurang Sandgrund sen 2011.

Lerin har akvarell och grafik som främsta teknik. Han är en skicklig konstnär och synnerligen produktiv. Vår guide var Karin Bodland Johnson, och hon förmedlade det väsentligaste med entusiasm. Hon har en bakgrund som bildlärare vid universitetet. Vårt besök avslutades med kaffe och bulle i cafeterian.

Det var nu dags för hemresa. Under en del av bussresan hade vi en tävling "Klarar du norskan?" Det var 20 ord på norska, typ "guleböj", som skulle översättas till svenska. Den som vann hade 13 rätt och vann ett busskort från Länstrafiken laddat med 300:- att åka buss för. Min blygsamhet förbjuder mig att tala om vem som vann.....

Det här var den första PRO-resan arrangerad av Ove Åkesson.Han hade god hjälp av sin fru Marita. Dessutom körde han bussen. Resan var mycket skickligt arrangerad och han har planer på en ny resa i augusti-september. Det ser vi fram emot med spänning.

Nästa medlemsmöte är torsdagen den 14 augusti i Sportstugan, Sandvad. Trafikdag med tipspromenad och korvgrillning.

Lars Eriksson

Publicerad den 7 juni 2014 kl. 17:34

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel

Hans Holm
Foto: Lars Eriksson

Denna artikel innehåller flera bilder. Klicka här för att visa bildgalleri

Föreningsnytt från Hjelmarebygdens Veterantraktorförening

Sommarcafé med invigning i Stora Mellösa

Hjelmarebygdens Veterantraktorförening anordnar Sommarcafé och invigning av nya traktormuseet i Stora Mellösa onsdagen den 25/6 kl 18.00.

I år har vi, Hjelmarebygdens Veterantraktorförening, flyttat traktormuseet till nya lokaler centralt i Stora Mellösa. Kom till invigningen och säsongens första sommarcafé.

I vår servering erbjuder vi: Hembakat gofika med kok-kaffe, kok-korv, svagdricka och läsk.
Lotteri med fina sommarpriser! En och annan sångstrof kan förekomma. Stafflimålning och såpbubble-blåsning för barnen, eller den som vill.

Svante Kennerberg, slöjdare bosatt i Stora Mellösa, har skänkt en trädgårdssoffa som vi auktionerar ut ca 19.30. Missa inte detta tillfälle – hela köpesumman tillfaller traktormuseet!

Missa inte detta… Ta med ditt fordon och kom!
Varmt välkomna!

Kontakt: Agneta Bergman, tel 070-482 76 62, Annalena Schöllin, tel 070-270 39 81

Agneta Bergman

Publicerad den 2 juni 2014 kl. 09:35

Betygsätt denna artikel:   1  2  3  4  5 

Tipsa en vän om denna artikel


Foto: Sune Jansson - arkivbild

Relaterade artiklar:
- Populära fordon får nytt hem

Fler nyheter i denna kategori

2014-05-20 14:47:52 - SPF i Breven
2014-05-19 12:34:54 - Friluftsdag med PRO
2014-05-13 08:54:39 - Månadsmöte med vårauktion
2014-05-13 07:15:13 - Vårmarknad i Stora Mellösa
2014-05-06 15:56:24 - Information från PRO Asker-Lännäs
2014-05-02 08:53:08 - Kul veteranmotion med SMÅ IF
2014-04-27 16:42:05 - PRO hade öppet möte
2014-04-16 09:08:21 - Vårlunch i Lännäs
2014-04-14 08:34:37 - Månadsmöte och påskfest
2014-04-01 11:50:56 - Nominera Årets Östernärking 2013
2014-03-31 11:39:51 - Samverkarna firar 10 år
2014-03-31 11:20:14 - Brevens bruks Hembygdsförening årsmöte
2014-03-30 17:16:29 - Information från PRO Asker-Lännäs
2014-03-30 16:47:17 - SMÅ IF Nytt nr 1 2014
2014-03-29 08:07:36 - SPF:s månadsmöte på Solgården
2014-03-23 16:47:43 - PRO hade äggsexa i Brevensgården
2014-03-18 10:53:36 - Meddelande från PRO Asker-Lännäs
2014-03-17 10:52:17 - Månadsmöte PRO Stora Mellösa
2014-03-08 12:52:12 - Påminnelse från PRO
2014-03-07 08:19:38 - Utbildning för kontaktombud och styrelse
2014-02-23 17:17:29 - PRO Asker-Lännäs har haft årsmöte
2014-02-18 10:22:30 - SPF årsmöte 2014
2014-02-15 05:48:06 - Sevärt! i Kumla
2014-02-14 22:20:36 - Årsmöte PRO Stora Mellösa
2014-02-03 21:39:18 - Årsmöte Odensbackens Vägförening
2014-01-14 08:02:55 - Månadsmöte Solgården
2014-01-12 09:15:21 - Goda nyheter på nyårslunchen
2014-01-07 16:04:00 - Påminnelse från PRO
2014-01-07 13:33:57 - Börja träna
2013-12-19 06:24:55 - Månadsmöte med lucia o julegröt
2013-12-17 09:02:02 - Luciafirande med Östernärkes SPF på Askenäs
2013-12-05 16:09:28 - Buskörning i Stora Mellösa
2013-11-30 18:31:18 - SMÅ IF Nytt nr 4 2013
2013-11-29 08:39:48 - SMÅ IF sprider ljus
2013-11-26 15:44:40 - Julbord med PRO
2013-11-21 09:09:09 - Månadsmöte på Solgården

jenneboradio is on Mixlr









Om cookies
Om Östernärkeportalen
Ansvarig utgivare: Bengt Bronner
Information om bildköp
Länka gärna till Östernärkeportalen!


Tips om hemsida utanför Östernärke: surftips@osternarkeportalen.se
Material till artiklar för publicering: artikel@osternarkebladet.se
Allmänna administrativa ärenden: info@osternarkebladet.se
Tips om lokal hemsida: lokalalankar@osternarkebladet.se
Nyhetstips till redaktionen: tips@osternarkebladet.se

Allt material på denna sida skyddas av Lagen om upphovsrätt. Alla rättigheter förbehålles © 2004-2010